Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Kvinde i kittel læner sig ind over skulderen på en ældre kvinde i kørestol og de smiler til hinanden.

Tag hele din uddannelse til
SOSU-hjælper eller start på
uddannelsen til SOSU-assistent
i Nakskov

Du kan du tage hele uddannelsen til SOSU-hjælper i Nakskov. Du kan også tage de første 20 uger af uddannelsen (grundforløb 2) til SOSU-assistent. Uddan dig til en spændende hverdag, hvor du hver dag gør en forskel for andre. 


Uddannelse på Campus Nakskov

For at gøre det nemmere for dig, der bor på Lolland at tage en SOSU-uddannelse, udbyder vi hele uddannelsen til SOSU-hjælper og muligheden for at starte din uddannelse til SOSU-assistent på Campus Nakskov. 

Det er begge erhvervsuddannelser, som veksler mellem skole og oplæring i kommunen.  Der vil derfor være perioder, hvor du skal møde ind på et arbejdssted i Lolland Kommune.

Vil du være hjælper eller assistent?

Uddannelsen til SOSU-hjælper er delt op i et grundforløb på 20 uger og et hovedforløb på 1 år og 2 måneder. Hovedforløbet veksler mellem skoleperioder og oplæring i kommunen, hvor du har elevplads. Du vil prøve dine kompetencer af både i hjemmeplejen og på plejecentre.

Uddannelsen til SOSU-assistent starter også med et grundforløb på 20 uger, som du kan tage i Nakskov. Derefter tager du hovedforløbet på SOSU-skolen i Nykøbing F., som varer 2 år, 9 måneder og 3 uger. På hovedforløbet veksler du mellem skoleperioder og oplæring i den kommune, hvor du er ansat, og på sygehuset i Nykøbing F.

Mulighed for løn under uddannelse

Der er to forskellige muligheder for at få løn under hele eller dele af uddannelsen.

  1. Du søger ind på grundforløbet via  www.optagelse.dk. Hvis du bliver optaget, kan du søge om SU i de første 20 uger på grundforløbet. Når du når til hovedforløbet, skal du søge om elevplads hos en kommune. 
  2. En anden mulighed er at søge en elevstilling hos Lolland Kommune under hele uddannelsen. Hvis du bliver ansat får du en uddannelsesaftale og modtager elevløn fra start til slut. Ansøgningsfristen for at søge elevplads under hele uddannelsen til optaget i januar 2025 er 3. november 2024. 

Hvem uddanner sig til SOSU-hjælper eller SOSU-assistent?

Vi har en del voksne elever, som har valgt at skifte spor midt i livet. Det betyder, at mange af eleverne har erfaring fra andre brancher, såsom fx service, kontor, produktion, rengøring, eller noget helt femte.

Der er også en del elever på uddannelsen, der har arbejdet ufaglært på fx et plejecenter, i privat hjemmepleje eller som handicapmedhjælper over flere år. Oftest er deres motivation for at tage uddannelse, at de ønsker at få mere faglig ballast i hverdagen og for at kunne opnå en bedre løn.

Der er også helt unge elever, som vælger at uddanne sig til SOSU-hjælper, lige når de er færdige med folkeskolen. Eller ledige der får lyst til at tage uddannelsen i et skridt på vejen til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det er meget forskelligt. Men fælles for alle eleverne er, at de leder efter uddannelse og job, hvor de kan gøre en forskel og hjælpe andre mennesker.  

Hvornår kan jeg starte?

Du kan starte på grundforløbet allerede 13. januar 2025 på Campus Nakskov og derefter på hovedforløbet til sommer. 

Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil høre mere om dine muligheder, er du meget velkommen til at kontakte en uddannelseskonsulent. Du kan også læse mere om Grundforløb og uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Kvinde sidder på en bænk og tænker.

Hvad er forskellen på en SOSU-hjælper og en SOSU-assistent?

Går du og undrer dig over hvad forskellen er på en SOSU-hjælper og en SOSU-assistent? Eller forestiller du dig, at det er én og samme uddannelse? 

Mette Skaaning Ludvigsen

Uddannelseskonsulent

Social- og sundhedshjælper sammen med en ældre kvinde i kørestol.

Social- og sundhedshjælper

Vil du fremme trivsel og sundhed og har du et stærkt omsorgsgen? Social- og sundhedshjælperen arbejder med at skabe den bedst mulige livskvalitet for den enkelte borger i hjemmeplejen eller på plejecentre. Tag uddannelsen i Nykøbing F. eller Nakskov.

En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.

Et vejskilt hvor der på engelsk står Choice og en pil der peger i hver sin retning.

Vejledning

Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.

Unge pige i sygeplejeuniform holder et stort rødt hjerte foran sig og smiler ind i kameraet.

Søg ind via optagelse.dk