Vejledning
Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.
Det gør ikke noget. Du kan sagtens nå at få information om uddannelserne og se skolen alligevel, inden du træffer dit uddannelsesvalg. Nu skal du høre hvordan - og så kan du også lige høre lidt om hvad der skete til Åbent Hus.
4. november 2022
Under åbent hus den 3. november kunne du opleve skolen fuld af energi. Der var aktivitet overalt, som du kunne deltage i. Der blev spillet musik fra 2. sal og i døren stod direktøren og uddannelsescheferne på skolen og tog imod alle gæsterne, hvorefter de blev fulgt rundt på skolen af søde, unge elever fra Grundforløb 1.
Det første sted gæsterne besøgte var vores "hospitalsstue", hvor de kunne se dukker på størrelse med et voksent menneske, og se hvordan de bliver brugt i undervisningen på social- og sundhedsassistentuddannelsen. Det er en vild oplevelse, fordi dukkerne er meget livagtige og ligger i rigtige hospitalssenge med elevation og det hele.
Gæsterne kunne også prøve at dosere medicin, øve sig i at give injektioner i en pude og ikke mindst tale med elever fra social- og sundhedsassistentuddannelsen om deres uddannelsesvalg og hvad de lærer på skolen.
Dernæst gik gæsterne hen til 'Fru Hansens lejlighed'. Det er en tro kopi af en ældrebolig, hvor gæsterne kunne prøve forskellige hjælpemidler, som anvendes i ældreplejen. Der var en del der var meget interesseret i at prøve "Razor", som er en maskine der kan lægges ind under et menneske, der er faldet og rejse det op. På den måde er der ingen der får arbejdsskader af at løfte forkert.
I lejlighedens køkken kunne de smage på forskellig slags mad, som er tilpasset borgere, som fx er småtspisende, har kvalme og lider af mundtørhed. Der var sat en stor buffet af smagsprøver op, som gæsterne kunne tage af og smage på.
Du kunne også prøve at spise med en spiserobot, som er en, der bliver brugt til mennesker, som ikke kan spise selv. Hvis de fx er syge af Parkinson og ryster for meget til at holde på bestikket - så kan spiserobotten hjælpe dem til at klare sig selv, så de ikke skal mades. Det skaber nemlig livskvalitet for de fleste, at de kan klare simple opgaver selv, uden at skulle bede om hjælp.
Nede i formningslokalet kunne du høre alt om, hvorfor det kreative er en del af vores uddannelser og hvad man lærer. Det er måske helt naturligt på uddannelsen til pædagogisk assistent, fordi man kan arbejde med børn i en børnehave eller SFO, hvor klippe-klistre er hverdag.
Men hvorfor er krea også vigtigt at lære på uddannelsen til SOSU-hjælper? Det er det, fordi hvis man nu skal arbejdet på et plejecenter, så skal man kunne aktivere de ældre og her kan kreative sysler være et godt redskab. Det er også med til at skabe livskvalitet.
På 1. sal kunne du sætte dig hen i sanserummet og nyde en stille stund med beroligende lys, bløde stole og naturlyde - forestil dig bare, hvad det kan gøre for fx ældre med demens, børn og unge med ADHD eller noget helt tredje. På vejen hen til sanserummet kunne du se vores bibliotek og tale med nogle elever på uddannelsen til pædagogisk assistent om deres uddannelse og hvad de drømmer om.
Videre oppe på 2. sal kunne du opleve det unge studiemiljø, hvor elever fra Grundforløb 1 var klar til at vise og fortælle om, hvordan det er at gå på Grundforløb 1 på skolen. De havde lavet en fin præsentation af det sammenhold de opbygger under deres 20 uger på grundforløbet, som ruster dem til at fortsætte på uddannelse bagefter. Der blev også spillet spil og drukket sodavand, imens boom blasteren spillede musik og skabte hygge.
Som det sidste gik alle gæster ned i Elevcaféen i stueplan, hvor de kunne gå hen til en uddannelseskonsulent fra skolen eller fra en af kommunerne og få individuel vejledning om, hvordan de kan komme ind på en uddannelse på SOSU-skolen, om økonomi under uddannelse, og meget andet.
Længere nede på siden her kan du se nogle billeder fra åbent hus, så du måske bedre kan forestille dig, hvordan det var.
Forhåbentlig fik du rigtig meget ud af denne beskrivelse af Åbent Hus - så meget, så du får lyst til at ringe til os og høre, om du må få en rundvisning på skolen. Det vil vi nemlig rigtig gerne give dig. Du ringer bare på tlf. 54853800 i åbningstiden og spørger om at tale med en uddannelseskonsulent. Så kan du både få vejledning og lave aftale om en rundvisning på samme tid.
Du kan også tage dig en virtuel tur rundt på skolen ved at klikke på billedet nedenfor inden du ringer til os. Det er helt op til dig. Vi glæder os bare til at høre fra dig.
Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.
Vi lægger stor vægt på elevernes trivsel. Vores engagerede undervisere og uddannelseskonsulenter sørger for at skabe gode rammer for din uddannelse.
Om du elsker at læse dig til viden eller om du hellere vil lære med kroppen ved at prøve teori af i praksis, så er der alle muligheder for det i undervisningen.
Hvad kan jeg blive? Hvis du også sidder med det spørgsmål eller bare er nysgerrig efter at høre om muligheder, så find inspiration til Lollands Erhvervs- og Uddannelsesmesse 2022 på Campus Nakskov.