Jane Brendstrup Nordahl
Uddannelseskonsulent
Tag en uddannelse i pædagogisk omsorg og gør en forskel i dit og andre menneskers liv. Som pædagogisk assistent har du mulighed for at få job i mange forskellige faglige miljøer. Søg ind inden 2. juni 2023 og start uddannelse i august.
24. marts 2023
Uddannelsen som pædagogisk assistent er for dig, der gerne vil have mange muligheder.
Som pædagogisk assistent kan du arbejde med børn, unge eller voksne i mange forskellige konstellationer.
Du kan arbejde i mange forskellige faglige miljøer. Du bliver en stærk praktiker, der er dygtig til at igangsætte og tilpasse pædagogiske aktiviteter, og kan arbejde med mange forskellige pædagogiske målgrupper.
Voksne kan også tage en uddannelse som pædagogisk assistent
Eleverne på uddannelsen har meget forskellige baggrunde og aldre. Det er derfor højst sandsynligt, at du møder andre elever, som har lignende baggrund og alder som dig.
Der er de helt unge, som kommer lige fra folkeskolen eller som har taget en ungdomsuddannelse. Men størstedelen af eleverne er voksne med erfaring fra livet.
Der er voksne som fx har en uddannelse i detailhandel, kontor, rengøring eller håndværkerfagene og mange års erfaring derfra. Andre har arbejdet som ufaglært fx som handicapmedhjælper eller pædagogmedhjælper og har nu lyst til at forbedre deres vilkår ved at tage en uddannelse. Andre igen har arbejdet ufaglært i fx landbruget eller i industrien og ønsker nu at tage en uddannelse, hvor de kan arbejde med mennesker og prøve noget andet.
Det er ikke kun tid på skolebænken
Uddannelsen til pædagogisk assistent er en erhvervsuddannelse og derfor meget praksisorienteret. Det betyder, at du igennem uddannelsesforløbet veksler mellem at gå i skole og være i oplæring som elev i en kommune eller i regionen. Din arbejdsgiver sørger for at finde oplæringssted til dig i fx en vuggestue, en børnehave eller et specialtilbud for voksne. Det giver dig mulighed for at prøve teori af i praksis og ruster dig til arbejdsmarkedet, når du er færdig.
Du får løn under dele af uddannelsen (hovedforløbet) af den kommune eller region, som du ansættes i. Hvis du er over 25 år, kan du måske få voksenelevløn.
Hvis du har arbejdet som ufaglært inden for faget, kan du måske få merit for nogle fag, så du kan afkorte uddannelsen. Det vil blive vurderet ved hjælp af en realkompetencevurdering, som du bliver tilbudt, hvis du bliver optaget på uddannelsen.
Du har gode muligheder for at finde job, når du er færdig med din uddannelse for der er mangel på pædagogisk personale nærmest alle steder.
Pædagogiske assistenter arbejder typisk i dagplejen, børnehaver, SFO’er, væresteder, dag– og botilbud, aktivitetstilbud og ungdoms– og fritidsklubber. Du kan også vælge at videreuddanne dig til fx pædagog, fysioterapeut eller socialrådgiver, da uddannelsen som pædagogisk assistent er adgangsgivende til flere mellemlange videregående uddannelser.
For at komme i gang med uddannelsen til pædagogisk assistent skal du søge ind på Grundforløb 2, som er SU-givende. Efter grundforløbet skal du søge om elevplads hos en kommune eller region for at blive optaget på hovedforløbet. Uddannelsen tager i alt 2 år og 7 1/2 måneder. Læs mere om uddannelsens grundforløb og hovedforløb.
Ansøgningsfristen er 2. juni 2023 og du søger ind på grundforløbet via www.optagelse.dk. Der er uddannelsesstart på Grundforløb 2 den 25. august 2023 på skolen i Nykøbing Falster.
Du kan også tale med en uddannelseskonsulent hos os om dine muligheder, optagelse eller adgangskrav eller noget helt tredje.
Held og lykke med din ansøgning.
Vil du arbejde med børn eller med unge/voksne med særlige behov? Du kan tage uddannelse til pædagogisk assistent i Nykøbing F., hvis du har bestået folkeskolen. Vi har optag to gange om året.
For at tage en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller pædagogisk assistent skal du først igennem et grundforløb i Nykøbing F., Nakskov eller Vordingborg.