Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til dine muligheder for at blive optaget på en uddannelse, til merit, til optagelsesprøve eller noget helt fjerde, så kan du sandsynligvis finde svarene her.


Hvis ikke du kan finde svar på dine spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores søde uddannelseskonsulenter. Du kan ringe, skrive eller aftale et møde med en af dem på skolen.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse eller er det mindre end 2 år siden du forlod folkeskolen, kan du tage Grundforløb 1.

Er det mere end 2 år siden du forlod folkeskolen, kan du tage Grundforløb 2.

Ja.

Du kan kun starte direkte på hovedforløbet, hvis du er over 25 år og opfylder de krav der er omkring arbejdserfaring indenfor den uddannelse du søger. Her er der en række krav i forhold til ting, du skal kunne dokumentere.

Du kan læse mere om adgangskravene under uddannelsen til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent.

Til grundforløbene har du mulighed for at søge ansættelse i en kommune eller i regionen eller du kan udfylde formularen i dette link og så vil blive kontaktet vedrørende ansøgning til optagelse på uddannelsen.

Til hovedforløbene til social- og sundhedsuddannelserne og pædagogisk assistentuddannelsen skal du søge om ansættelse hos en arbejdsgiver.

Læs det hele her.

Ja, på grundforløbet hvis du er over 18 år (hvis du altså ikke har brugt alle dine SU-klip). Du kan også have en uddannelsesaftale med kommunen og så kan du ikke få SU også. På hovedforløbene får du elevløn - du skal have en uddannelsesaftale inden du kan begynde på hovedforløb.

Læs mere her.

Vil du søge ind på et af grundforløbene skal du udfylde denne formular og du vil derefter blive kontaktet vedrørende ansøgning om optagelse på en uddannelse.

Optagelse til hovedforløbene sker via kommunerne eller Region Sjælland, idet du skal søge en elevplads hos en af dem. 

På grundforløb 1 får du gratis adgang til en fagportal.

På grundforløb 2 låner du bøger af skolen og får gratis adgang til fagportaler. Litteraturlisten til hovedforløbene får du tilsendt inden uddannelsesstart.

EUV betyder Erhvervsuddannelse for Voksne og er for dig på 25 år eller derover, som vil tage en erhvervsuddannelse. EUV tilrettelægges efter din erhvervserfaring og forudgående uddannelse. 

Så er du 25 år eller derover, kan du kontakte en af vores uddannelseskonsulenter for at aftale et forløb der passer til dine kompetencer.

EUX Velfærd er muligheden for at tage en erhvervsuddannelse sammen med en gymnasial uddannelse. Du kan se mere om uddannelsen her.

Har du brug for hjælp? Kontakt en vejleder

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi

Ung, kvindelig studerende bider i sin blyant i frustration imens hun stirrer ind i skærmen på sin laptop.

Hjælp til dig

Der er masser af muligheder for at få hjælp