Find en vejleder
Ring, skriv eller kig forbi
Der er hjælp at hente både under ansøgningsfasen, når du ønsker at søge ind på uddannelse og når du er elev på skolen.
Skolen har flere uddannelseskonsulenter og en kursuskonsulent, som kan vejlede dig omkring uddannelsesvalg, optagelseskriterier og meget andet. Vores uddannelseskonsulenter står klar, hvis du fx har brug for:
Du er meget velkommen til at ringe til SOSU Nykøbing Falster, men du kan også kontakte os via Messenger på Facebook eller mail. Vi afholder også digitale møder, som du nemt kan deltage i. Find en uddannelseskonsulent
Vejledning uden for SOSU-skolen
Har du ikke lyst til at tale med en af skolens uddannelseskonsulenter, så har du også andre muligheder for vejledning.
Du kan kontakte eVejledningen, som er anonym og landsdækkende. Du kan bruge Uddannelsesguiden og Voksenuddannelse.dk, hvis du vil have mere information om forskellige uddannelser. Er du under 25 år kan du hente hjælp hos Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i din kommune.
Se mere nedenfor.
eVejledning er et landsdækkende vejledningstilbud for unge, voksne og virksomheder, og er forankret i Styrelsen for It og Læring i Undervisningsministeriet.
eVejledning giver dig mulighed for at få anonym vejledning om uddannelse og job om dagen, om aftenen eller i weekend.
I eVejledning sidder 30 professionelle vejledere klar til at guide dig videre på din uddannelsesvej. Du er meget velkommen til at ringe til os, men du kan også kontakte os via chat, Facebook eller mail.
eVejledning tilbyder også digitale møder, som du nemt kan deltage i. Du kan også finde os på sociale medier, hvor du kan få relevante nyheder om uddannelser, uddannelsesvalg og jobmuligheder.
Få hjælp når du har tid på tlf. 70 2222 07 eller på evejledning.dk.
Har du brug for vejledning om uddannelse, efteruddannelse eller jobmuligheder? Så besøg www.voksenuddannelse.dk. Her finder du en guide, som kan hjælpe dig i gang med valg af uddannelse eller efteruddannelse.
På UddannelsesGuiden finder du også forskellige værktøjer, du kan bruge i dit valg af uddannelse.
I kommunerne findes der en Ungdommens Uddannelsesvejledning, som har vejledere tilknyttet og som er tilstede på folkeskolerne. Deres opgave er at informere om uddannelsesmuligheder og vejlede unge indtil 25 år.
Du kan kontakte UU-vejledningen i din kommune. Læs mere i nedenstående links.
Find ud af hvordan du tilmelder dig, om der er deltagerbetaling, om du kan få godtgørelse, dine muligheder for at få adgang til hjælpemidler og meget andet.